Ni un dia a casa
Diumenge 03/03/2022

Restaurant Idoni: Punt, set i partit

3 min
L’Eva i el Miquel a la sala de l’Idoni, situat al Club de Tennis Vic de Gurb.

Són a Vic. Però no a la plaça Major o a la part vella, on es concentren la majoria de restaurants de la capital d’Osona. L’Eva i el Miquel van obrir el seu projecte gastronòmic l’any 2012 al Club de Tennis Vic, situat a Gurb, a 2 quilòmetres del centre de la ciutat. “I mira que nosaltres som més de bicicleta que de pilotes grogues”, diuen rient.

Era arriscat, ho saben, perquè el local feia tres anys que estava tancat. Però el temps, la tenacitat de la parella i els incondicionals de la seva cuina que no han fallat des del primer dia els han donat la raó. “Un risc, però a poc a poc la gent de la comarca s’hi està acostant i això ens fa seguir i creure en nosaltres mateixos”.

No estan sols. Els ajuda, des de fa un temps, el Miquel júnior, el fill de la parella. “Està començant per la sala, però va perdent la por de fer coses a la cuina, s’encarrega dels plats freds com els tàrtars i les postres”. Els pares mantenen l’esperança que s’ho vulgui quedar quan es jubilin. Però ara no en volen parlar, encara queda temps, assegura l’Eva.

El restaurant és espaiós i des del menjador on dinem (n’hi ha dos més) a mà esquerra veiem les set pistes de tenis i les dues de pàdel, i a la dreta ens queden unes vistes meravelloses gràcies a unes finestres immenses des d’on divisem el Turó de l’Home. Sota l’atenta mirada del massís del Montseny comencem a mirar la carta. El Carles ve amb gana i de primer aposta pels canelons d’ànec i foie gratinats amb beixamel i parmesà. L’Adri i l’Ivan van més de clàssics i demanen carxofa rostida amb encenalls de pernil ibèric i salsa de calçots i l’ou poché a baixa temperatura amb bolets, cansalada ibèrica, botifarra esparracada i parmentier. Uns primers plats excel·lents que demostren la màxima del restaurant: fer cuina tradicional amb tocs innovadors.

De segon, tres plats ben diferents: entrecot de vedella (llom baix) fet a la brasa amb cinc salses de pebre i guarnició, la terrina de melós de galta de porc ibèric amb salsa de porto i l’arròs caldós de gambes i musclos. “L’arròs és la nostra especialitat, és gran part del reconeixement que estem rebent”, diu el Miquel orgullós. Ell n’és el xef, esclar. Les postres: pastís de formatge amb gerds; pastís de pastanaga amb nous i una fina capa de formatge per sobre, i gelat de tiramisú. Un àpat espectacular, com el vi que ens acompanya: un Ramon Bilbao del 2009.

El Miquel Parés i l’Eva Canuda es coneixen des de fa anys, i això es nota. Demostren una química que plasmen als seus plats i a la cura de tots els detalls i racons del restaurant. Tenen aquella complicitat i coordinació d’una parella de dobles de tenis. “Sabem què necessita l’un de l’altre en cada moment. Tant al restaurant com a casa”. Es van conèixer treballant al negoci familiar de la família del Miquel i allà van aprendre la fidelitat professional i personal. “Quan ens va trucar del club de tenis per si volíem el local, junts vam decidir tirar endavant l’Idoni”.

El nom va sortir després de donar-hi moltes voltes i el van triar per marcar segell propi. “No és un restaurant sols per als socis del club, sinó obert a tothom. No és un restaurant per dinar amb presses després del partit de tenis o pàdel. És molt més. Per això ens ha costat tant treure el cap”.

Ja ho va dir en el seu moment l’extenista suec Björn Borg: “La meva millor virtut és la persistència. Mai em rendeixo en un partit. Per molt avall que vagi, batallo fins a l’última bola”. I això és el que han fet l’Eva i el Miquel, perseverar units. El tenis és només un joc, la família és per sempre. Punt, set i partit.

Restaurant Idoni

Avinguda d’Olímpia, s/n. Gurb (Osona)

Carta: cuina tradicional amb tocs innovadors

Must’: arròs caldós amb gambes i musclos

Vi: carta àmplia i de qualitat

Servei: familiar i proper

Local: molt elegant, modern i espaiós

Preu final per persona: 30 € (sense vi)


stats