Ni un dia a casa
Diumenge 21/04/2022

Restaurant Sucapa, amb nom i cognoms

3 min
D’esquerra a dreta, el Sam, l’Edgar i la Mireia a la sala del Sucapa.

L’elegància és una virtut i moltes vegades la senzillesa n’és la clau. Amb només una mossegada de les croquetes de pollastre, miso i coriandre, vam tenir la sensació que érem davant de l’inici d’una experiència especial. Una certesa que vam constatar després d’endrapar el segon plat: uns bunyols amb shropshire, anguila fumada i salsa yakisoba. Un plat popular que ells eleven a quasi alta cuina.

Aquests dos tastets van ser els primers passos que vam fer per conèixer la cuina que l’Edgar Sucarrats i la Mireia Palau ens van preparar al seu restaurant a l’Hospitalet de Llobregat: el Sucapa.

El van obrir fa uns dotze anys amb la intenció de fer només primers i segons, però des d’aleshores el Sucapa ha evolucionat força. Van decidir que per al bon funcionament del restaurant i d’ells com a parella la millor opció era fer “platets”.

Un dels plats que des del primer dia és a la carta és el cap i pota amb cigrons, que porta implícit un doble compromís: el tractament del producte i les arrels acadèmiques que tenen l’Edgar i la Mireia. Es van conèixer fa quinze anys treballant al restaurant que Carles Gaig tenia a Barcelona a l’Hotel Cram. Allà va néixer l’amor entre els dos i les ganes de treballar plegats. “El cap i pota és segell Gaig, com també ho són els arrossos que fem al Sucapa”, ens diu l’Edgar.

Nosaltres vam tastar l’arròs sec de gamba vermella amb el seu carpaccio, però n’hi ha d’altres, com l’arròs Quimet (de pop amb allioli escalivat) o el sec de cap i pota.

Cada migdia elaboren un menú de cinc plats (de 16,95 €, més destinat a famílies o treballadors) i a la nit opten per oferir els “platets”, una opció pensada per a “les parelles que venen de nit”.

A part d’aquesta oferta hi ha els plats fora de carta que sap vendre a la perfecció el Sam, que s’encarrega de la sala de manera magistral. Ell ens recomana l’últim plat i les postres: les múrgoles amb salsa, que ens fan sucar pa a dojo, i un tastet de formatges que posa un punt final a un dinar excel·lent.

El Sam mereix avui una menció especial, perquè, a banda d’assessorar amb el menjar, és sommelier. Fa anys tenia una botiga de vins però no va funcionar i l’amistat amb l’Edgar i la Mireia, padrins dels seus fills, el va portar a treballar amb ells. “Viu amb tanta intensitat la seva feina, creu tant en el projecte d’aquest local, que fins i tot hi ha clients que es pensen que és el meu marit”, diu somrient la Mireia.

Per regar tot el que hem menjat, el Sam ens aconsella el Comunica Suc de Sauló, un vi negre del 2018 de les bodegues Mas d’en Cosme de Falset. “Avui heu begut territori, un Montsant totalment despullat. Heu begut garnatxa i carinyena, conreat en terres de granit, sense la intervenció de fusta”. El Sam també va voler que tastéssim un cava, el Maria Rigol Ordi. “De cupatge tradicional però buscant llargues criances, cremositat en quantitat i amb bombolla fina”, així d’apassionat és el Sam explicant la seva feina.

Un nom que té història. Tothom pensa que està triat per evocar el fet de mullar el pa al menjar, doncs res més lluny de la realitat. És l’inici dels cognoms dels propietaris: Sucarrats i Palau. Nosaltres hi afegim el nom del Sam. Des de l’Hospitalet, el Sucapa ja està batejat amb nom i cognoms.

Restaurant Sucapà

Riera de la Creu, 9 (l’Hospitalet de Llobregat)

Carta: Curta però extraordinària i sorprenent

Must’: Arròs sec de gamba vermella amb el seu carpaccio

Vi: Demaneu consell al Sam

Servei: Molt atent i familiar

Local: Petit i acollidor

Preu final per persona: 50 €

stats