El final d'una de les sèries del moment i un restaurant japonès sorprenent: què no et pots perdre aquesta setmana
El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les propostes culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'

La setmana que comença, amb Jordi Garrigós
Algunes de les coses que esperem no perdre’ns en els pròxims set dies
Celebraré la sortida del nou disc de Stereolab ballant la seva nova cançó, Aerial troubles. Hem estat quinze anys esperant que el grup de Tim Gane i Laetitia Sadier s’animés a fer un nou disc i per fi serà una realitat al maig, quan vegi la llum Instant Holograms on Metal Film. Pel que sembla en el primer avançament, publicat aquesta setmana, la banda mantindrà l'estranya —i deliciosa— barreja de rock dels 60 amb krautrock amb sintetitzadors que els ha fet tan especials.
Tornaré a veure el Tiny Desk de Bad Bunny. Fa pocs dies llegia la comparació entre la popularitat d’aquest format d’actuació amb l’MTV Unplugged dels anys 90. I està molt ben trobada, perquè no queda quasi ningú per passar per l’oficina de NPR Music. Pel que fa a l’aparició de Bad Bunny, no deixa de confirmar que vivim a temps real el creixement imparable d’un artista generacional, un nom clau de la música popular d’aquest segle.
Llegiré la nova novel·la de Rachel Cusk, Desfilada, publicada en català per LesHores. Enfrontar-se a cada història de la britànica és com fer un tour de force d’intensitat i emocions. No hi ha novel·la fàcil de Cusk, que demana un esforç continu al lector. Com és habitual en ella, l’art és el teló de fons per tractar coses que surten del més profund de cadascú de nosaltres.
La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez Vinyets
Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims set dies
He sopat al restaurant japonès Sun Taka, a l'Eixample de Barcelona, i ha estat una gran descoberta. Hi podeu tastar plats de la gastronomia japonesa que van més enllà del sushi i els fideus yakisoba (tot i que, si en voleu, també n'hi ha). A la carta hi ha propostes sorprenents com la carn yakiniku, el curri japonès, la tempura de truita amb marisc i l'eriçó de mar amb calamar cru. Un consell: deixeu que els cambrers us facin suggeriments. Us endureu sorpreses ben grates.
He acabat la tercera temporada de The White Lotus, una de les sèries del moment i de les quals més parlen els amants de la ficció televisiva. Tot i que no està al nivell de les dues primeres, ens ha donat bons moments a través d'uns personatges aïllats en la seva bombolla de gent milionària que comparteixen algun moment delirant, suspens i un final que aconsegueix lligar tots els caps.
He començat el llibre El far, de Virginia Woolf, editat per La Temerària, que feia molt de temps que tenia pendent a la pila de llibres per llegir. La novel·la, la cinquena de l'escriptora, traça tres línies temporals on els protagonistes, la família Ramsey que estiueja a l'illa de Skye a Escòcia, fan una excursió fins al far que dona nom a la novel·la. És un dels primers llibres de Woolf que va aconseguir reconeixement de la crítica.
No he pogut parar de pensar en el nou establiment DelaCrem Terra, al carrer Muntaner, on el responsable de la que és segurament la millor gelateria de Barcelona -la DelaCrem del carrer Enric Granados- proposa gelats amb els millors ingredients del país, en un intent de posar en valor tots els productes de la terra. Hi trobem gelats de formatge del Cadí, d'avellana de Reus o de festucs de les Garrigues i fins a vint gustos amb ingredients de ben a prop.
Més propostes de plans i activitats