Les cançons de Zoo i un pòdcast sobre aficions adultes: què no et pots perdre aquesta setmana

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les propostes culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'

3 min
El públic al concert dels Zoo a la Telecogresca.

La setmana que comença, amb Jordi Garrigós

Algunes de les coses que esperem no perdre’ns en els pròxims set dies

Escoltaré l'últim concert de Zoo al Principat. Per desgràcia, el cap de setmana passat no vaig poder anar al comiat del grup valencià a la Telecogresca, però els micròfons d'iCat van enregistrar el concert per als que no hi érem, i sona de meravella. Trobarem molt a faltar la seva mescla de folklore, rap i electrònica, que ens ha deixat algunes de les grans cançons en català d'aquest segle. Ja sentim nostàlgia del seu estiu, i encara no n'hem passat cap sense ells.

Llegiré Un siglo cuesta arriba, la historia popular y política del ciclismo, publicat per Ramon Usall amb l'editorial Altamarea. Aquí es proposa un recorregut pel segle XX a través del mitjà de transport més transversal i accessible de la classe obrera. Pels seus capítols, o etapes, desfilen alguns fets cabdals de la història europea, com la independència d'Irlanda, la Guerra Civil Espanyola o el Maig del 68. Tot amb la cadència del pedaleig calmat i entenedor.

La portada del llibre

Compraré el nou disc de Real Estate, Daniel. Després d'un silenci de quatre anys, els creadors d'obres magnes del pop enlluernador com Days Atlas tornen a la carretera amb onze cançons que segueixen els paràmetres que tan bé els han funcionat fins ara: melodia, guitarra cristal·lina i pulcritud absoluta. Encara queden grups que fan cançons rodones, sense importar modes i tendències, i buscant la màxima harmonia i bellesa possibles. Són una excepció i cal aprofitar-la: Real Estate és un dels grans grups d'aquesta era.

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez Vinyets

Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims set dies

He rigut molt escoltant l'últim capítol del pòdcast Gent de Merda, en què Clàudia Rius, Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell parlen sobre les aficions, especialment les que proliferen entre la generació mil·lennial –ja ho sabeu: fer ceràmica, apuntar-se a una coral o anar a pintar aquarel·les mentre beus vi–, i intenten entendre per què aquestes activitats agraden tant i quin sentit tenen en la nostra atrafegada vida.

He rebut el llibre Democràcia i cura, de Joan C. Tronto. L'autora planteja la importància de les cures i la seva mancança en la societat actual, en què tenim massa feina, hi ha massa exigències i no tenim prou temps per poder cuidar adequadament els infants, la gent gran i a nosaltres mateixos. El llibre proposa replantejar la democràcia posant les cures al centre.

La portada del llibre 'Democràcia i cura'

He celebrat l'inici del cicle de concerts gratuïts en parcs i espais naturals de Barcelona Parcs en concert. Des d'aquest abril i fins a l'octubre, als espais naturals de la Diputació hi haurà concerts per a tots els gustos: des de música folk, pop i cançó d'autor fins a recitals poètics.

No he pogut parar de pensar en la bona notícia que l'escriptor Hernán Díaz, guanyador del premi Pulitzer 2023 i autor del llibre Fortuna, entre d'altres, serà a Barcelona aquest Sant Jordi. L'escriptor argentí, però establert als EUA des de fa anys, participarà en els Diàlegs de Sant Jordi organitzats per Biblioteques de Barcelona i compartirà una xerrada amb l'escriptor Jordi Puntí al voltant de les seves novel·les respectives, Fortuna i Confeti.

Hernán Díaz

Més propostes de plans i activitats

stats