Una sèrie per riure i plorar i les millors samarretes per a l'estiu: què no et pots perdre aquesta setmana

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les propostes culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'

3 min
Els dos protagonistes de 'Big boys'

La setmana que comença, amb Jordi Garrigós

Algunes de les coses que esperem no perdre’ns en els pròxims set dies

Compraré alguna de les samarretes de Soul Tees, web especialitzada en marxandatge de música negra a escala internacional. No només hi ha els dissenys clàssics de logos com els de Stax, Motown o Wu-Tang Clan; les seves creacions van més enllà, resultat d'una mescla de modernitat i rigor històric que casa ideal. Si t'agrada el soul, el rap, el funk o la música jamaicana, ja hauries de tenir alguna de les seves peces. Jo en tinc una amb el logo de la Fania anant cap a casa meva.

Rememoraré un dels grans discos pop de la música mainstream en castellà, El viaje de Copperpot, sens dubte millor elapé de La Oreja de Van Gogh i un dels cims melòdics de la cançó castellana del tombant de segle. Aquesta setmana hem tornat a veure Amaia Montero damunt d'un escenari després de molt temps fora de circulació per problemes de salut mental, i això és una gran notícia, per molt que ni ella ni el grup m'hagin interessat massa en general. Això sí, CuídateLa playa o Pop són cançons majúscules.

A
Amaia Montero i Karol G al Santiago Bernabéu

Celebraré Pepita Bernat i totes les Pepita Bernat del món. Gràcies a l'article que va publicar l'Elisenda Forés dilluns he descobert la seva història, que també és la de la sala La Paloma de Barcelona, on els locals hem mogut els malucs i gastat les soles de les sabates durant generacions. Arribar als 105 anys i celebrar-ho ballant a la teva discoteca preferida, això ha de ser un objectiu de vida. Visca la Pepita!

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez Vinyets

Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims set dies

M'he emocionat amb la sèrie britànica Big boys, que podeu veure a Filmin i que retrata el primer any d'universitat d'un jove introvertit i el seu grup d'amics. Es tracta d'una d'aquelles dramèdies en què un pot acabar plorant i rient alhora per la tendresa que emanen els personatges i la manera de tractar les diferents problemàtiques que aborda la sèrie: des de la sortida de l'armari d'un jove gai fins a la depressió i la salut mental o el dol per la mort d'un pare.

Els protagonistes de 'Big boys'

He comprat el primer llibre –i debut– de l'autor Alex Michaelides, La pacient silenciosa, per recomanació de la meva llibretera de confiança. Es tracta d'un thriller psicològic addictiu que narra la inquietant història de l'assassinat d'un home a mans de la seva dona, que després del crim no torna a parlar mai més. El suspens i la tensió estan servits.

He fet l'aperitiu en una de les meves bodegues preferides, el Costa Brava, a Gràcia, que manté intacte l'esperit d'aquests antics establiments i ofereix vermuts, canyes i platets a bon preu. A l'estiu és un bon lloc per deixar-se caure al vespre i gaudir de les tauletes que posen a peu de carrer.

No he pogut parar de pensar en l'aparició per sorpresa de la cantant Katy Perry a la festa Churros con chocolate que se celebrava el passat diumenge a la discoteca La Terrrazza del Poble-sec. La diva internacional va mostrar-se propera i fins i tot va servir copes als assistents que gaudien de la programació especial amb motiu de les festes de l'Orgull.

Més propostes de plans i activitats

stats