LA RECEPTA D'ADA PARELLADA
Ada Parellada, 45 anys, és la cuinera del restaurant Semproniana
Mousse de plàtan
Ingredients:
2 plàtans madurs però blancs
3 ous
100 g de sucre
1 llimona
150 ml de nata líquida
Elaboració
Pelem i tallem els plàtans. Els ruixem amb suc de llimona i els triturem. Batem els rovells d’ou amb la meitat del sucre fins que s’emblanqueixin. Muntem la nata. Muntem les clares a punt de neu amb el sucre restant. Barregem el puré de plàtan amb els rovells d’ou. Hi afegim les clares d’ou i, finalment, la nata muntada.
-----------------
Mousse de xocolata blanca
Ingredients:
400 g de nata
200 g de xocolata blanca
50 g de sucre
3 fulls de gelatina
Elaboració
Posem en remull els fulls de gelatina. Muntem la nata amb el sucre. Ho reservem. Fonem la gelatina amb una mica de nata. Fonem la xocolata blanca al bany maria, sense remenar i amb molt de compte. Hi afegim la gelatina, també amb molt de compte. La xocolata blanca és molt delicada. Si la remenem queda presa. Quan agafa temperatura ambient, la integrem amb la nata muntada. Ho deixem refredar.
-------------------
Mousse de xocolata
Ingredients:
200 g de xocolata
5 rovells d’ou
5 clares d’ou
50 g de sucre
Elaboració
Fonem la xocolata. Batem els rovells amb el sucre fins que s’emblanqueixin. Ho barregem amb la xocolata fosa (però no calenta). Muntem les clares. Les integrem a la barreja i ho refredem fins que qualli.
-------------------
Crema de mango
Ingredients:
400 g de mango molt madur i pelat
200 g de iogurt natural
100 g de sucre
100 ml d’aigua
Un raig de llimona
Elaboració
Triturem el mango amb el suc de llimona. Fem un almívar amb el sucre i l’aigua. Passem el mango per un colador perquè quedi ben fi i l’alleugerim amb l’almívar.
------------------
Muntatge
Juguem amb les preparacions per aconseguir diferents gustos i colors. Fem discos de xocolata negra. Fonem la xocolata i en fem rodones. Hi posem pols de maduixot i ho deixem quallar. Escalfem la boca del gotet i hi posem el disc de xocolata. Ho tapem perquè quedi ben segellat i ho conservem a la nevera fins al moment de menjar-nos-ho.