EDITORIAL
Diumenge Rar 31/07/2016

Un apropament rar

A punt de fer 90 anys, Fidel Castro és el protagonista de l'últim 'Rar' d'aquesta temporada

i
Ricardo Feriche
1 min
Prensa Latina/EFE

Director creatiu del 'Rar'A principis dels 90, un delegat del govern cubà ens va ajudar a localitzar espais fotogènics a l’illa. Una bona manera de conèixer algú és posar-se al seu lloc. Així que aquell matí vaig preguntar al Benito:

–'¿Qué le parece, camarada, si recorremos el camino que Fidel hace cada mañana desde su residencia hasta la sede del gobierno cubano?'

Vaig voler seure al seient del darrere del cotxe per tenir exactament les mateixes vistes que Fidel: els parcs, les àmplies avingudes, el blau turquesa del Carib, les imatges del Che impreses en enormes cartells per tot arreu, les frases revolucionàries reproduïdes una vegada i una altra, els escolars pel carrer amb uniformes impecables de camises blanquíssimes, homes i dones xerraires, somrients, divertits, cultes, nets, molt pobres. Edificis russos i altres de fets pols i els cotxes de colors amb aquell rotllet Batista. Veure el que Fidel veia cada dia, una rara intimitat, un subtil apropament a un mite vivent.

Celebrem els 90 anys de Fidel Castro amb un article sobre els centenars d’intents de la CIA d’assasinar-lo, fent una projecció literària de com podria ser Cuba el 2050, visitant ciutats com Trinidad i compartint la piscina dels famosos, entre altres coses.

Aquest és un molt bon 'Rar' per acabar la temporada. Bones vacances.

stats