Solidaritat
Diumenge 01/01/2023

10 regals solidaris (per fer a persones que ja tenen de tot)

Quan fas regals solidaris els fas a més d'una persona, ja que són per a qui obre el paquet però també per a la causa que hi ha darrere i per a tots els seus beneficiaris

4 min
Les neules optimistes de Sant Joan de Déu

BarcelonaArriba un punt en les festes de Nadal en què ets conscient que tothom ja té de tot i no saps què inventar-te per regalar alguna cosa a algú que li pugui resultar mínimament sorprenent. Quan arriba aquest moment és l'hora de fer un regal solidari. Un regal que no ocuparà lloc a casa de qui l'obre però que sí que omplirà la seva satisfacció, perquè sabrà que renunciant a una cosa més a casa ha col·laborat amb una causa noble. De projectes necessitats de col·laboració econòmica n'hi ha de tota mena. Per tant, segur que en trobarem algun que s'adapti als gustos de qui hagi d'obrir el regal. Regalar solidari és regalar el doble, perquè en gaudeix qui obre el paquet i qui, sense saber-ho, es beneficiarà també d'aquell regal.

La llibreta solidària de Sant Joan de Déu.

La llibreta solidària de la Fundació Sant Joan de Déu és un dels molts productes que venen a la seva web. Es pot personalitzar amb el text o el logo que es cregui convenient. Aquest regal està orientat a empreses però en tenen d'altres pensats per a particulars, com les seves neules optimistes, amb una història "bonica" a l'interior.

Tovallola de llimones d'Afanoc.

L'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, coneguts per haver impulsat la Casa dels Xuklis, ven a la seva botiga aquesta tovallola tan original de llimones, així com moltes altres coses destinades a recollir diners per a la seva noble causa de fer més lleugera la dura malaltia del càncer als més petits.

Ajuda en Acció permet apadrinar nens que viuen en condicions molt precàries arreu del món.

Encara que sembli increïble, hi ha llocs del món on els nens no tenen ni garantit el dret a jugar. Tal com expliquen a l'ONG Ajuda en Acció, fer que jugar sigui possible per a 50 infants al Perú costa 18 euros al mes. Depenent del pressupost que tinguem es poden fer apadrinaments més elevats. Aquest regal pot ser el principi d'un vincle entre la persona a qui regalem aquest apadrinament, que potser el seguirà en el futur.

WWF protegeix la naturalesa i la vida salvatge.

WWF no va néixer a Espanya, però hi va arribar fa més de 50 anys. Des de llavors el seu propòsit ha estat protegir la vida salvatge i la natura en general de tota mena d'agressions. Si heu de regalar un peluix, aquests animals que van abraçats a les seves cries són ideals pel missatge que transmeten però també perquè estan fets amb plàstic reciclat. No es poden generar més beneficis en una sola compra.

Mocador de seda de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

La tasca que la Fundació Josep Carreras ha fet contra la leucèmia s'explica sola. Si es vol contribuir al projecte engegat pel tenor català, a la seva botiga hi ha molts productes que, sota el lema Imparables, poden resultar útils per fer regals. Aquest mocador de seda és un d'ells.

Una de les postals d'ACNUR, una ONG d'ajuda als refugiats.

Les possibilitats per col·laborar amb l'enorme i complicadíssima tasca que fa ACNUR per ajudar els refugiats són moltes. Hi ha regals de tots els preus i cadascun va orientat a cobrir una necessitat diferent dels refugiats. Per exemple, garantir-los mantes tèrmiques, suplements alimentaris, pastilles potabilitzadores d'aigua, material escolar... Compris el que compris, ACNUR et dona a canvi una targeta que detalla aquesta compra a la persona que rebrà el regal.

Un davantal solidari amb els refugiats.

Amb la compra d’aquest davantal de disseny tan original, es contribueix perquè la CCAR (Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat) pugui treballar per la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades. Aquesta entitat desenvolupa projectes per afavorir la integració social de les persones refugiades i immigrants a Catalunya. A la seva botiga d'Elmercatsocial.cat hi ha tota mena d'articles igual d'útils i moderns.

La xocolata de la Fundació Enriqueta Villavecchia.

Per pocs diners es pot adquirir aquesta xocolata a la botiga en línia de la Fundació Oncològica Infantil Enriqueta Villavecchia. La fundació, que data de l'any 1989, ajuda nens i joves que pateixen càncer i altres malalties greus. La seva tasca assistencial es fa present als principals hospitals catalans.

Algunes peces de segona mà a la venda a la botiga de la Fundació El Roure de Barcelona.

La Fundació El Roure té botigues de segona mà a Barcelona amb les quals finança tota mena d'activitats vitals per a la ciutat, com fer aportacions al Banc d'Aliments, mantenir un menjador social, donar assistència domiciliària a gent gran, mantenir les seves dutxes socials i, entre d'altres, rehabilitar llars per combatre la pobresa energètica. A més a més, el regal no contamina perquè és de segona mà. Tothom en surt beneficiat.

Calendari del 2023 de la Lliga per a la Protecció d'Animals i Plantes de Barcelona.

Un regal bonic i irresistible per un preu que tots podem pagar és el calendari de la Lliga per a la Protecció d'animals i plantes de Barcelona. Per només deu euros es pot aconseguir el de paret i per 5 el de sobretaula, que es poden comprar en diverses botigues d'animals de la ciutat. Amb aquest regal estarem tot l'any acompanyats per aquests meravellosos animals que no han tingut la sort de tenir sempre una llar ni un amo que els cuidi com pertoca, cosa sí que fan a la seva protectora.

stats