Ni un dia a casa
Diumenge 22/03/2022

2 de Vins, el somni d’un pota blava

3 min
L’equip del 2 de Vins, capitanejat pel Manu (a l’esquerra) i el Patxi, amb la carta a les mans.

Francisco Morón, Patxi pels amics, vivia feliçment a Bilbao mentre estudiava un curs de sommelier, fins que una trucada del seu germà bessó li va canviar tots els plans. Feia cinc anys que disfrutava del país basc, i s’hi hauria quedat més temps, però la proposta del Manu era difícilment rebutjable: obrir un restaurant junts a casa, al Prat de Llobregat. El Patxi va acceptar iniciar aquesta aventura, i inevitablement a la maleta hi va posar una part de la cultura gastronòmica de la qual s’havia impregnat els últims cinc anys de la seva vida. Per això el 2 de Vins va néixer el 2008 com un bar més informal per fer-hi “pinxos i cubates amb got ample” a la barra, però amb els anys la seva cuina ha evolucionat fins a convertir-se en un restaurant de visita obligada per als amants de la bona gastronomia.

“Jo soc pota blava”, diu amb orgull el Patxi, que va néixer a Barcelona però des dels vuit anys es va criar al Prat. Els germans Morón són coneguts en una ciutat amb una proposta gastronòmica interessant, tot i que la major part de la clientela del 2 de Vins ve expressament de fora buscant una cuina de nivell amb producte de molta qualitat. “Jo no soc cuiner, soc de sala, però entre tots hem creat la carta del restaurant i ara, des de fa poc temps, ens hem atrevit amb el menú degustació”, explica el Patxi una mica atabalat. És divendres al migdia i al local hi ha bon ambient. Diverses taules plenes de clients disposats a tastar un menú que fa molt bona pinta i acompanyar-lo d’un bon vi aprofitant les més de 250 referències que tenen al celler.

El menú se serveix de dilluns a divendres, al migdia, i també els dijous a la nit, i té un preu de 43,50 euros sense beguda. Consta de cinc plats i les postres a escollir, i ens sembla la millor manera de fer-nos una idea clara de la proposta del 2 de Vins. Després de degustar un tast de l’ensaladilla russa de la casa, ens serveixen el primer plat del menú: un sandvitx de tòfona amb cansalada de porc ibèric; tres mossegades de gust intens i deliciós, que són un bon preàmbul del que vindrà. És el tàrtar de salmó amb alvocat i alga nori, seguit d’una cassola de closques en salsa verda i d’un dels plats estrella del menú, que són els pèsols del Maresme amb ou a baixa temperatura i suc de pernil i tòfona. Ja només ens queda el monstre final, l’autèntica joia de la corona: el melós de costella de vaca amb fals risotto de puntalette (un tipus de pasta italiana amb la forma del gra d’arròs). Un plat extraordinari, amb una carn molt gustosa que es desfà a la boca i que combina a la perfecció amb el risotto que li fa de llit. El dinar l’acompanyem amb una ampolla de Gresa 2012, un gran descobriment de les Vinyes d’Olivardots de l’Empordà que el Patxi té a 26,50 €, un preu molt ajustat. Aquesta és una de les millors coses del 2 de Vins: que té una varietat de referències molt interessant a un preu gairebé de celler.

El Patxi s’asseu una estona amb nosaltres mentre acabem de compartir les dues postres del menú: el pastís de formatge i el lingot de xocolata. Ens explica les idees que té i els projectes que ja està impulsant, com la creació d’un club gurmet perquè gent selecta vingui els dimecres al restaurant i gaudeixi d’un maridatge o de la festa de la tòfona. “De vegades els somnis es compleixen”, llegim a la web del 2 de Vins. Els germans Morón en són un bon exemple, i el seu és un somni que, per fortuna de tots, encara no ha acabat.

2 de Vins

C/ de Caldetes, 10 (el Prat de Llobregat)

Carta: de mercat, elaborada

Must’: melós de costella de vaca amb fals risotto de puntalette

Vi: carta extensa i amb preus ajustats

Servei: professional, eficient

Local: espai gastronòmic elegant

Preu final per persona: 50 € amb vi (menú degustació 43,50 €).

stats