Dietari il·lustrat

Un podcast feminista, una discussió sobre Rosalía i més còmics en català

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: recomanacions culturals i d’oci amb Thaïs Gutiérrez i Jordi Garrigós

Michaela Coel a la sèrie Podría destruirte.

La setmana que acaba

Apunts sobre què he vist, sentit, degustat, en definitiva, viscut, els últims 7 dies...

He vist Secretos de un matrimonio i tots els seus silencis, mirades, llàgrimes empassades...Una infinitat de gestos quotidians que omplen la pantalla en aquesta serie protagonitzada per Jessica Chastain i Oscar Isaac que disecciona una relació de parella i com les decisions preses conjuntament poden trencar-nos per dins. L'espectador convertit en testimoni de la quotidianitat amb totes les seves misèries i poques grandeses. 

Hem debatut sobre el nou vídeoclip de Rosalía. A l’ARA som de fer tertúlies espontànies i en aquest cas la nova cançó de Rosalía amb The Weeknd, La Fama, ens ha dividit en dues postures força irreconciliables: els defensors d’aquesta aposta per la bachata i els detractors. Sorpresa: guanyaven els últims.

He llegit Gianni Rodari. Diuen que tornar als clàssics sempre és bo i això és el que hem fet a casa. Tornar a Gianni Rodari i als seus 'Contes per telèfon' editats per Joventut. La imaginació desbordant de l'escriptor italià i la seva capacitat de crear móns fantàstics segueix mantenint el ganxo quasi 100 anys després d'haver-los escrit.

Ana Polo i Maria Rovira són Oye Polo
Gianni Rodari

He esoltat l'Ana Polo i l'Oye Sherman (Maria Rovira) que han tornat de l'estiu amb força i amb la novetat que el seu podcast OyePolo passarà a ser quinzenal. Una gran noticia per a tots els qui les seguim des de fa un any. El primer capítol d'aquesta temporada ens porta moments memorables com el repàs al masclisme amagat a les cançons dels Amics de les arts o el ja mític repartiment dels premis Bertín. 

No he pogut parar de pensar en Michaela Coel

L’actriu, guionista i escriptora va de guanyar l’Emmy al millor guió per la sèrie I may destroy you on explica la història de superació d’una víctima de violació. Un relat autobiogràfic tan potent com commovedor. Ara acaba de publicar el seu primer llibre, Marginados (Temas de Hoy), unes memòries en què recorre el seu periple vital des dels marges socials fins a l’èxit actual.

La setmana que comença

Apunts sobre què veuré, sentiré, degustaré, en definitiva, viuré, els pròxims 7 dies.

Riuré amb Venga Juan, una nova temporada que segueix les peripècies de Juan Carrasco, un ambiciós i maldestre polític de La Rioja amb aspiracions d’arribar a la Moncloa. Aquesta tercera entrega, que s’estrena diumenge 28 de novembre a HBO Max, haurà d’acabar de confirmar les sospites creades després de dues primeres tongades d’episodis: és una de les millors sàtires polítiques de sempre. I no només espanyoles, de tot l’audiovisual.

Javier Cámara

Aprendré amb un dels grans referents de cinema a Internet. Nascuda en 2002, la popular web FilmAffinity és una eina imprescindible en la recerca i consulta de gènere: si volem saber si una pel·lícula és bona, o no, tot sovint recorrem a les seves valoracions. Per acabar l’any, i de la mà de Nórdica Editorial, presenta La Guia FilmAffinity. Breve historia del cine, un recorregut per la història del cinema, amb centenars de pel·lícules ressenyades, fotogrames i cartells.

'La Guia FilmAffinity. Breve historia del cine'
Descobriré...

... les últimes tendències televisives en una nova edició del Miniput, el festival del CCCB que presenta els programes més innovadors, provocadors i amb vocació de servei públic de la temporada. La mostra inclou espais de Bèlgica, Mèxic o l’Argentina.

Gaudiré amb una de les millors notícies dels últims anys pel que fa a còmic nacional: la creació d’una nova editorial que traduirà obres foranes al català. Les dues primeres referències de Finestres -vinculada a la nova llibreria barcelonina- són L’accident de caça de David L. Carlson i Landis Blair, i Intrèpides, de Pénélope Bagieu, un supervendes a França que ara es pot llegir en la nostra llengua amb una edició integral per a col·leccionistes.

Saltaré amb el concert dels Black Lips, que ja no són els revivalistes de fa una dècada, però segueixen oferint xous adrenalínics. Grup fetitxe del Primavera Sound, els d’Atlanta han baixat de revolucions virant cap a la música d’arrel nord-americana i el country sense renunciar a cert esperit gamberro. Divendres actuen a l’Apolo, escenari d’algunes de les seves millors batalletes, i presenten nou disc: Sing in a world that’s falling apart ( Fire Records, 2020).

stats