Dietari il·lustrat
Diumenge 26/11/2021

Els primers punks de Londres, un restaurant coreà i samarretes inflamables

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les recomanacions culturals i d’oci de l'ARA Diumenge

3 min
Cardi B

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez

Apunts sobre què he vist, sentit, degustat, en definitiva, viscut, els últims 7 dies...

He escoltat un dels concerts familiars de L’Auditori: Out of the cage, un espectacle pensat per a famílies amb criatures de més de 6 anys en què la música surt de qualsevol eina -un llapis guixant un paper, un interruptor que s’encén o un paper que s’arruga- i també d’instruments clàssics. Una proposta que es crea a partir de l’imaginari artístic d’una de les grans figures del XX: John Cage.

He recuperat Seny i sentiment, de Jane Austen, un llibre que ara redescobreixo en català, traduït per Xavier Pàmies i en la preciosa edició que n’ha fet l’editorial Viena. Un llibre que durant molt de temps va portar l’etiqueta de “literatura femenina” en sentit negatiu i que ara toca reivindicar. Una història de dones escrita per una dona. Una història universal.

'Seny i sentiment' de Jane Austin
Menjar coreà

He descobert el restaurant coreà Manbok, a tocar de l’Estació del Nord. Un lloc petit, no apte per als qui no els agrada sortir dels establiments amb l’olor enganxada a la roba, però fantàstic si voleu descobrir nous gustos i gaudir d’una barbacoa a la mateixa taula on podeu anar coent la carn o el peix escollit. No us perdeu les sopes o la truita de kimchi.

He comprat un regal a la botiga de joguines i llibres Fabre, al carrer Aribau. Presumeix de ser la llibreria més antiga de la ciutat i des dels anys 50 que ven també joguines. El seu aparador ja és una declaració d’intencions: peces de fusta, de qualitat, i marques que són sinònim de respecte pels infants i pel medi ambient. Un espai per visitar ara que s’acosta Nadal.

La llibreria més antiga de Barcelona
He rigut, com sempre

…amb el perfil d’Instagram d’Alicia Layunta. Aquesta influencer i mare de “dues terroristes”, com ella mateixa les defineix, segueix desmitificant la maternitat i fent-nos pixar de riure amb els seus posts, stories i directes hilarants però sempre tendres.

La setmana que comença, amb Jordi Garrigós

Apunts sobre què veuré, sentiré, degustaré, en definitiva, viuré, els pròxims 7 dies.

Recordaré que si l’any 77 van aparèixer una cinquantena de grups punk d’un dia per l’altre no va ser fruit de la casualitat. Dios salve a los Sex Pistols, de Fred i Judy Vermorel (Editorial Contra), posa llum a un dels períodes més excitants de la música i la subcultura britàniques a través dels Sex Pistols. Creació, èxit i mort a través de relats, entrevistes i molta primera persona. El més a prop que hi haurà mai d’una autobiografia d’ells sense ser-ho.

Sid Vicious , baixista del Sex Pistols

Em reuniré per celebrar, discutir o conspirar. Com és normal, ja que és un dels trets diferencials dels humans. D’aquí el llibre que publica Temas de Hoy i que fa un repàs pels espais de trobada en la literatura universal. Allí donde nos encontramos, compilat per Gonzalo Torné, és una recopilació de textos sobre la reunió. Agrupa escriptors d’avui que aporten textos inèdits (Miqui Otero, Anna Pacheco) amb clàssics: d’Aristòfanes a Melville, passant per Jane Austen i Shakespeare.

'Allí donde nos encontramos'

Cridaré amb el nou episodi del podcast de Desirée de Fez. Creat arran de la publicació del seu primer llibre, Reina del grito (Blackie books), el programa de la periodista i crítica de cinema se submergeix en les entranyes de les pors femenines. L'última entrega la protagonitza la cineasta peruana Claudia Llosa, que acaba d'estrenar Distancia de rescate a Netflix després de passar pel Festival de Sant Sebastià.

Em vestiré...

amb ganes de mossegar. Les samarretes de Branca Studio apunten allà on més molesten amb armes tèxtils: el seu catàleg de dissenys amb gust per la cultura pop que mai es queda en l’embolcall. Capa social i compromís per bandera, però sobretot una ironia aclaparadora. Disponibles només per internet.

Samarreta de Branca Estudio

Ballaré amb la col·laboració més impossible. I no només perquè un dels protagonistes ja no és entre nosaltres, sinó sobretot per la improbabilitat de la trobada. Cardi B ha utilitzat un sampler de Camilo Sesto a Bet I, la cançó principal d’Herida, el debut de Halle Berry com a directora, que es pot veure a Netflix. S’hi senten fragments d’Algo de mí ino és casualitat: quan el valencià va morir, Cardi B se’n va declarar fan i va pujar stories afligida.

stats