KNOCKOUT
Diumenge 15/12/2019

El cul al sol

Comencem a estar acostumats que l’obsessió per millorar el benestar acabi arrossegant les persones a pràctiques molt fosques

3 min
El cul al sol

L es darreres setmanes s’ha convertit en tendència als Estats Units una pràctica per contribuir al benestar físic i emocional de les persones. Es tracta de bronzejar-se el forat del cul. Si fins ara les celebritats més selectes havien posat de moda blanquejar-se l’anus, ara toca posar-lo a torrar a la llum del sol. La nova moda es coneix com a perineum sunning, bronzejat del perineu. L’actriu Shailene Woodley, una de les protagonistes de la sèrie Big little lies, ja ha fet públic que ella du a terme aquesta pràctica tan sovint com pot i ho recomana a tothom, sobretot a les persones que viuen en llocs on costa que et toqui el sol, i especialment durant les llargues temporades d’hivern. Si els rajos arriben a casa teva molt de tant en tant, val la pena aprofitar-los i obrir-se ràpid de cames. Woodley ha ampliat el radi d’acció i considera que, més enllà del perineu, també cal exposar els llavis de la vulva perquè la llum natural va molt bé per evitar infeccions de tota mena.

Les estrelles de Hollywood són sovint les primeres a fer populars aquesta mena de pràctiques excèntriques. Però aquesta vegada no li ha funcionat a tothom. L’actor Josh Brolin, que ha protagonitzat un parell de pel·lícules de Woody Allen, va penjar una alerta a Instagram fa pocs dies per evitar que la gent caigués en aquest engany. Ho va fer escaldat, mai més ben dit, per l’experiència. Sembla que Brolin es va rostir l’anus, i la cosa va comportar-li conseqüències molt molestes. Sota una foto d’una persona anònima practicant el perineum sunning, advertia: “He intentat això del bronzejat del perineu de què he sentit a parlar tant aquests dies i el meu consell és que us tragueu del cap provar-ho. L’anus m’ha quedat absolutament socarrimat. M’havia de passar el dia comprant amb la família i en comptes d’això estic intentant refredar-me el forat del cul posant-hi àloe vera i pomada per les cremades per fer-me passar el mal. No sé qui va tenir aquesta estúpida idea de merda que et deixa ben fotut per no res. I us ho dic seriosament”.

Potser Josh Brolin es va excedir en el temps d’exposició de l’anus al sol. Segons els experts, trenta segons diaris són suficients i ofereixen un benefici proporcional al que obtens si et passes tot el dia a l’aire lliure. A YouTube hi ha un influencer del benestar que es diu Ra of Earth. És un farsant que no para de donar consells absurds sense demostrar que res funcioni i assegura que la pràctica garanteix una vida sana. Un mestre del Tao, el doctor Stephen T. Chang, també ho aconsella per tenir una salut a prova de gèrmens nocius. Altres influencers del benestar asseguren que garanteix uns bons nivells de Vitamina D i ajuda a regular les hormones per dormir, i n’hi ha que fins i tot han abandonat la tassa de cafè matinal perquè posant l’anus sota els primers rajos de sol del dia aconsegueixen la mateixa energia. Els metges consultats asseguren que, si bé l’exposició a la llum solar té efectes indubtables per a la salut física i emocional, no està demostrat científicament que el bronzejat de l’anus tingui cap virtut especial. El cert és que ja comencem a estar acostumats que l’obsessió per millorar el benestar acabi arrossegant les persones a pràctiques molt fosques. Però, en sentit literal, mai tant com ara.

stats