La teva 'foodie' de capçalera
Diumenge 23/09/2022

Migdia coreà: menús bons, copiosos i econòmics

Dos restaurants coreans on tenen un menú fantàstic de migdia i podreu tastar plats típics de la cuina coreana a Barcelona

3 min
El Shingané, al carrer Calàbria

Hi ha una sèrie coreana a Netflix que ha tingut moltíssim èxit: Woo, abogada extraordinaria. L’advocada extraordinària en qüestió només menja kimbap. Mirar una sèrie coreana amb gana és una tortura perquè el menjar és constantment protagonista de la trama i a sobre tot té molt bona pinta. Avui dos restaurants coreans on tenen un menú fantàstic de migdia (i carta als vespres) i on podreu tastar plats típics de la cuina coreana a Barcelona. Avís per a navegants: si no suporteu el picant, aquest tipus de restaurants no són el vostre lloc. Ara bé, si us agrada són el paradís. 

Comencem pel Shingané. Al carrer Calàbria, entre Rosselló i Còrsega. El menú és magnífic i varia de preu lleugerament en funció del segon plat que demaneu. La majoria de menús valen 12 euros, i el que porta la barbacoa de vedella és el més car: val 13,50. El menú inclou primer plat, segon plat, sopa de miso, arròs blanc, beguda i postres (que sol ser una cosa tipus flam o iogurt). Per triar entre els primers hi ha crestes, amanida o el kimbap ja esmentat, que consisteix en un farcit de diversos ingredients al centre, arròs al voltant i una alga embolcallant-ho tot. Per als segons hi ha diverses versions d’arròs, com el famós bibimbap (de vedella o vegetal), o el que serveixen amb formatge i kimchi (la col fermentada picant). Aquests plats van en un bol que arriba extremadament calent. També hi ha sopes, pollastre (picant o no) carn de porc o sèpia. Però una de les opcions més divertides és la barbacoa de vedella. Les taules al mig tenen una planxa. La vedella te la porten crua i tallada molt fineta perquè te la vagis coent al teu gust. És una activitat ben distreta.

Menú del Shingane

Passem al segon restaurant. El Gayagum el vaig descobrir gràcies als compatriotes coreans. Molts cops veia autocars que paraven a Gal·la Placídia i dels quals baixaven turistes coreans que anaven caminant en processó cap al carrer Sant Gabriel (al barri de Gràcia). Resulta que tots anaven a dinar al Gayagum. És un restaurant familiar senzill en què us sentireu ben acollits. Que no us enganyi l’estreta entrada, a dins és força espaiós. El menú entre setmana val 11,80 i el cap de setmana o festiu 14,90. Pots triar entre set primers, entre els quals hi ha jabche (els famosos fideus de moniato), truita coreana de marisc o diverses sopes. Entre els segons també hi ha variacions de bibimbap en pedra roent o el bulgogi, que seria una mena d’estofat de vedella també tipiquíssim. El menú inclou beguda, postres o cafè. Al vespre tenen carta on podeu trobar el kimbap.

Plat del Gayagum

En qualsevol dels dos restaurants les racions són generoses. En el meu cas quasi sempre em sobra menjar i acabo demanant que me’n posin una part per emportar-me, cosa que em resol el sopar. També heu de tenir en compte que el menjar sempre se serveix amb acompanyaments: tot de platets petits, entre tres i quatre, on hi ha kimchi, brots de soja, patata dolça... El que tinguin aquell dia. Els fermentats, també en els dos casos, són casolans. No patiu si no controleu què n’heu de fer de cada cosa i què s’ha de barrejar i què no. El personal us ajudarà. I aneu amb compte, el menjar coreà genera addicció. 

Diversos platets al Gayagum
stats