La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 20/11/2021

Pollastre a l'ast, el rei dels diumenges

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera El rei dels diumenges

Benvinguts, passeu passeu a aquesta secció que s’estrena avui. Després d’anys de recomanar llocs on endrapar a amics, coneguts i saludats, ha arribat el moment de compartir aquest coneixement amb la comunitat de l’ARA. Espero que us sigui útil i que descobriu algun lloc que us faci el pes.

Com que aquest és el primer article era just i necessari dedicar-lo al rei dels diumenges: el pollastre a l’ast. Habitualment s’agafa per emportar i hi ha rostisseries que són autèntiques institucions. Per a mi, que soc de Badalona, el temple seria El Escondrijo. Els oients del podcast Oye Polo saben que són ambaixadores de CanKilis, a l’Escala. Però el pollastre a l’ast va molt més enllà de la llarga cua al carrer i la flaire irresistible. Els últims anys s’han obert restaurants de nivell que l’han posat al centre i li han donat el pedigrí que es mereix. Us en presento tres. El primer és l’A Pluma, que va començar tenint un restaurant al carrer Santaló i ara ja té tres locals, sumant-hi el de Gran de Gràcia -a Jardinets- i el de Rec Comtal. És el projecte d’Eugeni de Diego, un excuiner d’El Bulli i exdirector d’El Bulli Lab. També tenen altres coses a la carta, com amanida de tomàquet, croquetes o caneló (de pollastre, esclar), i alguns dies fan uns macarrons brutals. Però aquí s’hi ve a tastar el rei de la festa: amb la safata amb mig pollastre i les seves patates -i allioli- ja sereu feliços. El fan tendre i ben condimentat. Una delícia. També accepten encàrrecs per emportar, però feu-los amb temps.

A Pluma

En segon lloc, arriba un pollastre amb molts galons: el Chickoa. Això dels galons ho dic perquè és el projecte del Paco Pérez, un dels xefs catalans amb més estrelles Michelin al sarró (en té cinc). Com veieu, els artífexs de l’alta gastronomia saben el que és bo. També té tres locals: un a Sant Antoni, un a la dreta de l’Eixample i un tercer al centre comercial Splau, a Cornellà. Maceren els pollastres un dia abans de rostir-los i tots els productes són de km 0. Els dies feiners tenen un menú de migdia formidable i que no arriba als 12 euros amb un primer per escollir, un quart de pollastre o mig picantó, acompanyament, beguda i postres. Podeu encarregar pollastres per emportar a la seva web.

Chickoa

L’amor pel pollastre a l’ast no hi entén de fronteres, i així és com arribem al nostre tercer restaurant: el Cresta Colorada, a Provença amb Enric Granados. Es defineixen com una autèntica rostisseria mexicana i tenen diversos plats per escollir, tots deliciosos. Ara bé, l’estrella és el pollastre, que serveixen en dos formats: amb patates i salsa chipotle o bé el pollo pa’ taquear, que consisteix en mig pollastre que pots anar tallant i posar dins de tortitas amb frijoles, guacamole i salses diverses. Una proposta diferent que pots maridar amb els seus fantàstics vins naturals.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats