Exposició fotogràfica
Diumenge 17/09/2021

Revela’t 2021: l’hora de les fotògrafes

2 min
Bruno Daureo Marc Àvila
 Susana Blasco Irmina Walzak  Isabel Muñoz
 Ai Futaki

Torna el festival de fotografia analògica Revela’T, que celebra la seva novena edició del 18 de setembre al 12 d’octubre amb 38 exposicions a Vilassar de Dalt, on té l’epicentre, i mostres en altres ciutats. A Barcelona n’hi haurà 11, 9 a Vic i una a Mataró, l’Hospitalet, Torroella de Montgrí, Premià de Mar, Cadis i Villanueva de la Serena. La cita fotogràfica té per títol Universos propis i inclou exposicions de reconeguts fotògrafs d’arreu del món. “Vam decidir dedicar la cita d’aquest any als universos personals perquè ens va semblar que amb la pandèmia la gent s’ha tancat a casa, en si mateixa, i això ha permès més creació i projectes més personals molt interessants”, explica Josep Domínguez, director del festival.

Aquest any també es vol retre homenatge a la fotògrafa Isabel Muñoz amb l’exposició Somos agua, que gira al voltant de l’escalfament global. L’autora rebrà el distintiu de plata del festival i serà l’encarregada d’impartir la conferència inaugural, el divendres 24 de setembre. L’homenatge va molt en sintonia amb una altra característica de la cita d’aquest any, que és el fort caràcter femení, amb exposicions destacades de moltes fotògrafes. “Potser ha sigut pel tema, no ho sabem segur, però enguany hem rebut més propostes de fotògrafes que mai i elles són majoria a les exposicions”, diu Domínguez. Així, podrem veure mostres de Leonor Benito de la Lastra, amb la seva particular visió fragmentada del món; de Verónica Losantos, amb un assaig fotogràfic sobre un poble inundat per la creació d’un embassament; de Susana Blasco, amb una selecció de collages analògics amb fotos de models dels anys 50, i de Montse Campins, amb una imatge panoràmica muntada amb diverses instantànies fetes al llarg dels anys al mateix carrer de Barcelona. En l’àmbit internacional, Revela’T comptarà amb l’obra de fotògrafes com l’anglesa Laura Pannak i les argentines Lucia Peluffo i Giovanna Zuccarino.

El festival també inclou el Market Fotogràfic, dues jornades amb activitats formatives al voltant de la fotografia que se celebraran el 24 i el 25 de setembre, conferències i presentacions de molts dels autors que participen en aquesta edició, a part de visionaments de reculls fotogràfics, tallers, presentacions de llibres i activitats infantils pensades per a un públic més familiar.

Apo
Oasis: in our quarantine yard
Somos agua
Homo et natura
Fugaces
stats