La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 07/07/2022

El vici de l’estiu (I)

Arriba l’hora dels gelats. Per sort, a Catalunya hi ha artesans de nivell

3 min
Gelat artesà Peratallada

Ja sé que a molts de vosaltres us toca treballar, però quan comencem a menjar gelats el cos se’ns comença a compassar amb el ritme caribeny de les vacances. Així que si sou dels que espereu que vingui el bon temps per poder afartar-vos de gelat i reviure èpoques felices, aquest article i el vinent són per a vosaltres.

Us descobreixo alguns llocs que han apujat el llistó del gelat artesà a casa nostra, començant per un que em té el cor robat: el Gelat Artesà Peratallada. Aquest lloc em té fascinada des que me’n va parlar la Thaïs Gutiérrez, jefa de l’Ara Diumenge. Em va explicar que en aquest preciós poble del Baix Empordà hi ha alguns dels millors (i originals) gelats de casa nostra i del món, perquè és un comerç on es poden trobar els Gelats Angelo. Angelo Corvitto va començar una aventura gelatera enfocada a la restauració, i el seu fill, Hervé Corvitto, l’ha continuat. Treballen amb xefs per trobar el gelat perfecte per a cada i plat, i això els ha portat a produir gustos d’allò més originals (roquefort, idiazàbal, vermut amb olives, anxoves de l’Escala o seitons amb vinagre). Tenen l’obrador a Ullà, i serveixen els gelats a tercers, com al Gelat Artesà de Peratallada. Els podeu comprar també a la seva Botiga-Museu a Ullà.

Ens traslladem a Barcelona, on trobarem tres gelateries de bandera. Comencem pel Paral·lelo (carrer de Sèneca, 18), on tres nois de San Remo fan gelat artesà 100% italià. Trobareu el local perquè depenent de l’hora hi veureu una bonica cua justificadíssima. No patiu, que atenen ràpidament, és la cua la que es regenera. Hi ha opcions amb llet, sense llet i veganes, com el polo de la imatge: sense lactosa, amb un interior de sorbet de festuc recobert de xocolata negra i trossets de festuc. També fan edicions limitades que podeu seguir a Instagram. Sovint van lligades als productes de temporada o al calendari de celebracions i són molt originals, com el que van fer de sorbet de maduixot del Maresme amb yuzu, wasabi i mel. S’esgoten ràpid. En qualsevol cas, jo sempre acabo demanant el mateix perquè és massa bo per resistir-s’hi: nata, dulce de leche i cacauet salat. Disposen d’un carretó de gelats que es pot llogar per a esdeveniments. Si teniu alguna cosa per celebrar, és tot un luxe.

Seguim parlant d’italians, en aquest cas sicilians que trobareu al Poblenou: el Cosi Duci (carrer de Pujades, 244). En aquesta gelateria s’hi pot fer estada, tenen taules i cadires, i tot de dolços que ens transporten al sud d’Itàlia. Pots menjar-hi un cannolo, esmorzar-hi un croissant o refrescar-te amb una fantàstica granita amb panna i un brioix. Tenen l’obrador al fons i com a bons italians destaquen amb els gelats de festuc, avellana, tiramisú... No tenen un taulell amb mil tipus de gelats, però tampoc cal. Tot el que hi ha és artesanal i autèntic i us sentireu com si fóssiu de vacances a Campobello di Licata, d’on és la seva trempada propietària.

Per acabar, com us vaig prometre, parlem del Kurimu, la gelateria del pastisser Takashi Ochiai (carrer Urgell, 116). A banda de gustos originals, com el gelat de coca de Sant Joan, o de tenir el millor gelat de matxa, serveixen també els taiyaki. Són una massa de pasta de full en forma de peix que, com si fos un cornet, farceixen del gelat que més us agradi. Una meravella molt instagramejable.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats