Diumenge Ara Tu 27/10/2013

Receptes de panellets

2 min

Base dels panellets

Ingredients

1 kg de farina d'ametlla

1 kg de sucre ('doré', morè, llustre o blanc)

75 g de patata o moniato bullits

10 grams de pell de llimona ratllada

Preparació

Barregeu tots els ingredients, amb dues prevencions: vigileu bé de no posar-hi la part blanca de la llimona, perquè amagaria el conjunt, i poseu-hi la patata o el moniato a poc a poc, a fi de donar temps perquè el conjunt vagi lligant i tots els ingredients quedin ben integrats.

Panellets de pinyons

Ingredients

(Amb aquestes proporcions en surten uns 140, de 20 grams cadascun)

Base dels panellets

700 g pinyons

2 ous

Preparació

Separeu la base dels panellets en vàries parts d'una mida semblant. Treballeu-les amb les mans fins a aconseguir una forma allargada. Aneu tallant les tires en porcions, d'uns 20 grams cadascuna. Arrodoniu cada porció amb els palmells de les mans. Els heu d'anar fent tombs i tombs fins que quedin ben rodons.

Bateu un ou sencer en un bol i afegiu-hi els pinyons. Llavors, amb les mans, agafeu-los i aneu-los enganxant al panellet. Un cop fet, cal deixar-los reposar uns tres o quatre minuts, així deixareu temps perquè els pinyons que no estiguin ben enganxats caiguin i les peces surtin ben maques. Bateu un rovell d'ou en un altre bol i suqueu-hi un pinzell de cuina per anar pintant el panellet. És així com agafarà el color daurat quan surti del forn. Enforneu-ho entre 14 i 16 minuts.

Panellets de coco

Ingredients

(Proporcions per a unes 150 unitats)

1 kg de clares d'ou

1 kg de sucre

1 kg de coco ratllat fi

Preparació

Barregeu les clares d'ou, el sucre i el coco. Col·loqueu la barreja dins d'una mànega pastissera i aneu fent formes en una safata del forn. Deixeu distància entre les peces. Enforneu-ho entre 14 i 16 minuts.

Panellets de poma

Ingredients

(Per a un centenar de panellets)

1 kg de poma bullida o cuita al forn

1 kg de farina d'ametlla

10 g de canyella

25 g de llavors de rosella (per a la decoració final)

Preparació

Barregeu tots els ingredients. Treballeu la massa fins a donar-li forma allargada, i després talleu-la en porcions d'uns 20 grams cadascuna. Doneu-los forma quadrada amb els dits. Podeu decorar-los amb llavors de rosella. Enforneu-los entre 14 i 16 minuts.

Panellets de taronja

Ingredients

(Per obtenir 110 panellets)

Base dels panellets

125 g de taronja confitada

Preparació

Barregeu tots els ingredients amb la taronja confitada, que haureu de tallar a trossos molt petits.

Treballeu la massa amb els dits fins a donar-li forma allargada. Talleu-la en porcions i doneu als panellets la forma desitjada. Poseu-los al forn i durant 14-16 minuts.

stats