La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 17/12/2021

La teva ‘foodie’ de capçalera On porto el ‘tinder’? (Vol. 3)

Cocteleries originals, sòbries, elegants o de vellut per triomfar en l’amor

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera On porto el ‘tinder’? (Vol. 3)

Acabem aquesta sèrie de llocs on portar cites (podeu recuperar el primer article, dedicat a trobades en horari diürn, i el segon, pensat per als que prefereixen anar a sopar) amb la joia de la corona de les cites nocturnes: “Quedem per fer una copa?” Doncs som-hi: foscor, vellut i còctels.

Crec que no fallareu si porteu una cita al Paradiso, al Born. Perquè aquest local ho té tot. És un lloc sorprenent, ja que des de fora el que es veu és un petit pastrami bar, i a la cocteleria s’hi entra a través d’una porta falsa, que sembla una nevera. Un cop dins, té un disseny preciós i original. Tots els còctels que preparen són bons i divertits. Però a banda del contingut, les presentacions també són esplèndides. En aquest lloc passa allò tan habitual de “vull el que han demanat els d’aquella taula”. Si sou d’aquells que l’alcohol us puja ràpid, també serveixen alguna cosa de menjar, com el seu meravellós pastrami. L’únic hàndicap és que depèn del dia i l’hora que hi aneu podeu trobar una mica de cua, cosa que treu màgia a l’entrada per la porta secreta. Per cert, per als amants dels rànquings, i si voleu fer una mica el gall dindi amb la cita, aquest lloc és des de fa uns dies el tercer millor local de la llista The World’s 50 Best Bars. Que es noti que us ho curreu.

Si el que busqueu és qualitat però sense artifici, no heu d’anar gaire lluny, perquè al mateix Born hi trobem el Marlowe Bar. Petit, encantador i amb un personal top. És una cocteleria clàssica sense l’estètica de fusta i moqueta. Un espai minimalista que executa els clàssics de meravella, però si us voleu deixar sorprendre, els seus bàrmans us prendran la mesura amb un parell de preguntes.

02 Sips

A mig camí entre les dues propostes anteriors, trobem el Sips Bar Barcelona, al carrer Muntaner. Aquest local té molt de mèrit perquè no fa gaire que ha obert i ja s’ha col·locat al número 37 de la llista ja esmentada. Esclar que els dos bartenders que hi ha darrere són gent que té molts galons en el sector. L’experiència de la cocteleria és similar a la del Paradiso, et diverteixes amb els còctels, algunes preparacions les veus en directe allà mateix i hi ha una copa immersiva, en què quasi poses el cap a dins per sentir l’aroma. Però l’estètica del local és molt més elegant i sòbria. És un espai on et sents a gust i on si demanessis una cervesa no desentonaries. Et poden sorprendre sense parafernàlia. Força a prop, per cert, hi ha clàssics com el Dry Martini, el Tàndem i l’ Ideal. Per si teniu ganes de fer la ruta del destil·lat.

14 de la Rosa

Acabo amb l’opció més romàntica, el 14 de la Rosa, al barri de Gràcia. Còctels clàssics, vins i coses per picar com una fantàstica rillette o unes olives immenses. L’atmosfera és ideal per a una cita, tant a la barra com a les taules que tenen al fons. Sofàs de vellut i llum tènue. El servei és fantàstic. Si la cosa no va bé, per la tria del lloc segur que no serà, perquè aquest local té molta màgia. La resta l’haureu de posar vosaltres. Sort i encerts.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats