La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 31/12/2021

L’hora del pati

i
ROSA RODON
3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera L’hora del pati

Si sou dels que en el vostre grup d’amics sempre us toca recordar que seria millor quedar en un lloc ventilat -mentre n’hi ha un altre que us acusa d’exagerar-, heu de saber que aquest article el faig per a vosaltres. Perquè hi ha tot de gent que s’esprem el cervell buscant “algun lloc amb terrassa que estigui bé”, i de llocs amb terrassa n’hi ha molts, però no totes són agradables ni silencioses. Heu pensat en buscar un pati? Són l’alternativa ventilada i tranquil·la. Us en proposo uns quants.

La primera opció és el Fragments Cafè. Per si la plaça de la Concòrdia, a les Corts, no fos prou bonica, aquest restaurant té un pati encantador darrere. És un espai especialment romàntic si hi aneu a sopar i -atenció a les persones fredoliques- disposen d’estufes i mantes. El menjar és bo i les seves braves són espectaculars.

El segon lloc que us proposo és apte per a totes les butxaques i un dels millors mexicans de Barcelona: el Sabes una cosa. És un restaurant autèntic, està bé de preu i té un pati entranyable. No fan filigranes, però tot el que menjareu està ben fet i és genuí. Hi he portat gairebé tots els amics i tothom en surt content. El trobareu al barri de Gràcia de Barcelona.

03 Palo Cortao

De fet, sense haver de moure’ns gaire, saltem al següent pati, que està només uns metres més enllà, el del Fonda Pepa. És una casa de menjars una mica més sofisticada. Fan esmorzars de forquilla, tenen un forn Josper i vins excel·lents. Els plats que fan són deliciosos i sovint sorprenents. El seu flam acabarà d’arrodonir l’experiència. És un lloc per compartir, de manera que així es poden provar més coses. Perfecte per anar a fer el clàssic sopar de parelles. Tornen de vacances dimarts 4.

Marxem ara cap al Poble-sec per visitar el Palo Cortao, que està dins l’hotel Brummel. En general, no soc gaire fan dels restaurants dins hotels, perquè acostumen a ser projectes correctes però amb menys ànima que un restaurant. Però aquest cas és diferent i per això us el recomano. A part, si hi aneu a sopar, al fons tenen una cocteleria preciosa per acabar de passar la nit. Ideal per als partidaris del sopar+gintònic. El pati té una decoració exquisida i, a més, té una mena de tendals que el fan perfectament operatiu encara que plogui. L’únic hàndicap és que tornen de vacances el 13 de gener, ideal per als que planifiqueu i per a àpats ajornats (que tots en tenim una pila).

Sabes

I per acabar, un lloc més informal però amb molta personalitat: l’Erioca Caffè, a l’Eixample. Els aficionats al ciclisme segurament ja coneixen aquesta petita joia que es dedica a articular tot d’activitats relacionades amb aquest esport. Però no cal tenir cap interès pel Tour per gaudir d’aquest lloc. El menú és purament italià: amanides, pasta, carpaccios, pizza, focaccia... I el cafè és excel·lent. Ideal per gaudir-ne en el seu pati entre plantetes i sobretot lluny de l’òmicron.

DECLARACIÓ D’INTENCIONS

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats