KNOCKOUT
Diumenge 14/06/2020

Ni rastre de la Choupette

Mònica Planas
3 min
Ni rastre de  la Choupette

Fa un any i quatre mesos la gata del dissenyador de moda Karl Lagerfeld es va convertir en la felina més rica del món. La Choupette era la seva hereva principal i es calcula que una fortuna d’entre 180 i 390 milions de dòlars hauria quedat sota la custòdia dels seus bigotis. Criada entre caviar, croquetes selectes per a felins refinats i patés exclusius, tenia dues assistents personals, la Françoise i la Marjorie, una veterinària i una xef al seu servei. Des de la mort de Lagerfeld i amb el seu entorn més pròxim en plena batalla legal pel seu testament, no hi ha ni rastre de la gata, i la seva existència ha quedat envoltada de misteri.

Fa uns mesos el New York Times es preguntava què havia passat amb la dolça gateta milionària. S’havien posat en contacte amb la cap de comunicació, Caroline Lebar, i ella havia declarat que la gata estava bé, vivint a París amb una de les seves cuidadores, Françoise Caçote, i que estava envoltada d’amor. També es van posar en contacte amb l’agent de la gateta, Lucas Bérullier, responsable d’una agència publicitària especialitzada en animals. Va assegurar que de tant en tant la porten a l’oficina i que tenen projectes molt prometedors amb la Choupette. La gata, asseguren, té el seu propi compte bancari i s’ha convertit en un negoci.

Però de proves que tot això sigui cert no n’hi ha cap. Un cop va morir Lagerfeld, el compte d’Instagram oficial de la Choupette va deixar de penjar fotografies. L’última foto era la gata vestida amb un petit barret de dol, amb una malla fina i negra que li cobria la cara, com si fos una viuda rica nord-americana. I, des d’aleshores, en aquell compte només s’hi van penjar dibuixos. Durant unes setmanes va semblar que tornaria a la vida pública, amb uns esbossos que representaven la Choupette mig amagada i en què es preguntava “ Where is Choupette?” [On és la Choupette?] com si hagués de fer una reaparició estel·lar un cop superat el dol. Però això no va passar mai. L’agost del 2019 el compte de la gata a Instagram va canviar. I, en el nou perfil oficial, amb moltíssims menys seguidors -només una cinquena part dels que tenia abans-, tornaven a penjar-hi fotografies de la gata coincidint amb la celebració del seu vuitè aniversari. Des d’aleshores les imatges de la Choupette són constants, però el misteri no s’ha resolt. No hi ha cap prova que demostri que les fotos de la gata s’han fet després de la mort de Lagerfeld. Encara més, en algunes de les fotos d’aquest nou compte hi apareix el dissenyador en aparent bon estat de salut. En vida, el dissenyador de moda li feia, ell mateix, al voltant d’una cinquantena de fotografies al dia. I cal afegir-hi els retrats que li feien fotògrafs especialitzats. L’arxiu d’imatges de la gata abans del decés del seu amo era infinit. Per tant, tot fa pensar que ara és molt fàcil mantenir una falsa vida quotidiana de la gata al marge de les seves circumstàncies reals, que són un secret. Fa quatre mesos el Daily Mail també denunciava el misteri. Només Le Figaro ha aconseguit saber que aquest agost celebraran el novè aniversari de la Choupette i penjaran les fotos a les xarxes. Caldrà veure si les fotos són autèntiques o han estat manipulades per aclarir si la Choupette encara miola o se n’ha anat a fer companyia al seu amo mentre l’entorn del dissenyador fingeix mantenir-la en vida per cobrar la fortuna.

stats