14/05/2023

¿Qui són les 'mamagers' i els 'papagers'? El col·lectiu que va amb pijama als pàrquings de les discoteques

3 min
'Pares o mànagers'.

Després del confinament més estricte de la pandèmia, la mare d’un nen de sis anys comentava amb sentit de l’humor: “Tinc la impressió que tots aquests mesos me’ls he passat fent de secretària del meu fill”. I passava a descriure de manera teatral l’estrès de compaginar el teletreball amb l’escolarització online de la criatura: “Daniel, que d'aquí una hora ens hem de connectar amb la mestra”, “Daniel, de seguida ens connectarem perquè avui tens anglès”, “Ai Daniel, espera’t, que et poso els auriculars”, “Daniel, tens el material a la taula per fer el treball que et van explicar ahir”, “Daniel, ara estigues una estona dibuixant fins que jo acabi aquesta reunió”, “Daniel, després de sopar els avis tenen ganes de veure’t i farem una videotrucada...”.

L’agenda de la criatura i les recomanacions d’anticipar les tasques per mantenir una certa estructura de vida van convertir la mare en una eficient secretària que compaginava amb destresa la seva agenda personal i la del Daniel. L’anècdota, explicada des del sarcasme, recordava un joc de paraules que tenen les germanes Kardashian per referir-se a la seva mare, Kris Jenner. Li diuen la mamager, en una suma enginyosa de mama i mànager. La matriarca és qui gestiona la trajectòria i ofertes de treball de la seva prole. Negocia campanyes publicitàries i sous, supervisa contractes i organitza una vida familiar d’excessos i excentricitats.

En un nivell menys glamurós, si circules a prop d’alguna zona d’oci nocturn a la matinada descobreixes fileres de cotxes amb una colla de mamagers i papagers que s’esperen a dins. Un a cada vehicle. Els reconeixereu pel pijama, les samarretes de propaganda i altres dessuadores d’estar per casa, que és l’uniforme oficial per a aquest tipus de missió. Tot i que el col·lectiu no s’ha pogut sindicar ni reivindiquen millores en les condicions de treball, les mamagers i els papagers s’acostumen a organitzar entre ells per recollir per torns les seves celebritats a la sortida de les discoteques.

També hi ha mamagers especialitzades en l’elaboració de carmanyoles perquè el menú de l’escola no convenç als seus fills. Hi ha mamagers i papagers eficients que controlen el dia que tenen educació física els seus deixebles. Els preparen la bossa d’esport perquè les estrelles de la casa no hi hagin de pensar. També hi ha mamagers i papagers que fan les gestions dels treballs de recerca dels seus plançons: “Hola, em dic Joan Garcia i soc el pare del Nil, que estudia primer de batxillerat. El Nil està fent un treball sobre la imatge dels Mossos d’Esquadra en el programa Crims de TV3 i voldria entrevistar-te. ¿T’aniria bé quedar aquest divendres? És que ho necessita abans de dilluns, que té la reunió amb el seu tutor, i el cap de setmana no ens va bé perquè marxem a Altafulla”. Mamagers i papagers acompanyen els seus protegits a concerts de música pels quals no haurien comprat mai una entrada i carreguen a sobre tot allò que els pugui fer nosa per ballar lliurement: jerseis, bosses, mòbils i jaquetes. Complementen el servei amb un reportatge fotogràfic. També són magnífics assistents en botigues de roba, experts en material escolar i articles de papereria. Hi ha un nivell superior de mamager que fins i tot s’encarrega de demanar hora per la manicura, la pedicura o la depilació a les dives que tenen a casa, amb els embolics pertinents que això comporta de múltiples modificacions de la cita perquè la franja triada mai s’acaba d’adaptar bé a les agendes canviants de les seves celebritats.

Hi ha mamagers i papagers tan ofuscats en complir religiosament la seva feina que s’han oblidat de fer de pares.  

stats