La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 15/07/2022

El vici de l’estiu (i II)

Creativitat i tradició gelatera per començar com Déu mana les vacances

i
ROSA RODON
2 min
El vici de l’estiu vol. 2 La teva ‘foodie’ de capçalera

Acabem la temporada d’articles de la vostra foodie de capçalera amb la segona entrega de gelateries que val la pena visitar, que per sort n’hi ha moltes i de molt bones.

Comencem per una gelateria divertida com el seus creadors: el Rocambolesc. Si passegeu pel centre de Girona és parada obligatòria, per endinsar-se en el seu món de fantasia Willy Wonka style. És el projecte del Jordi Roca (el germà petit dels germans Roca) i l’Ale Rivas. Serveixen uns gelats que permeten mil combinacions. En una terrina primer tries el gelat o sorbet que hi posaràs: de poma al forn; sorbet de litxi, aranja i rosa; vainilla; xocolata... Hi ha diverses opcions. Després hi poses els toppings. Els podeu triar o podeu demanar que us en recomanin. A mi em fa especial il·lusió posar-hi cotó de sucre. Si aquest tipus de gelat no us fa el pes, un altre punt fort són els polos creatius que tenen inspirats en Joc de trons, Laguerra de les galàxies o el Cul de la Lleona. Aquest estiu en tenen un d’especial de préssec amb la clàssica llaminadura en forma de cor a dins. A banda de la gelateria de Girona (carrer de Santa Clara, 50), també n’hi ha una a Barcelona, als baixos del Liceu, dues a Madrid i una a Houston, als Estats Units.

Baixem a Barcelona, on anar a visitar el DelaCrem, al carrer Enric Granados número 15, val la pena només per tastar el seu affogato (cafè amb una bola de gelat). És la petita gelateria d’un piemontès, Massimo Pignata, que ha aconseguit una textura immillorable per al seu gelat. A mi m’encanta el de dolç de llet. També tenen moltes opcions veganes, inclosos els cucurutxos. Per als que sou orxaters, en tenen una de molt bona. Que no us espanti la cua en hores punta: feu-la, que l’espera val la pena.

Un altre italià, en aquest cas de Milà, és el creador de Gelaaati di Marco. Es dui Marco Di Consiglio i hi vaig arribar perquè un compatriota seu em va dir que feia el millor gelat de festuc. És al carrer de la Llibreteria, número 7, prop de la plaça Sant Jaume. Quan va començar, la clientela era 100% guiri, cosa que, sent on és, no és d’estranyar. Però ara ja quasi ha equilibrat la procedència dels clients. Si els locals hi van és perquè fan les coses bé. Els gelats es fan cada dia i disposen de dues gammes, la normal i la gold line, que és una mica més cara i té gustos més top, com la cassata siciliana, el de festuc de Bronte DOP o el de crema de cacauet. També hi ha opcions veganes. A banda, hi podeu gaudir de fantàstics cannoli i dels brioixos farcits de gelat (calents per fora, freds per dins). Un dels objectius del seu propietari és que els catalans trenquem l’estacionalitat gelatera i en mengem tot l’any. No és mala idea, ens ho pensarem. De moment, aquesta humil redactora se’n va de vacances. Bon estiu, foodies!

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats