PERFIL
Diumenge Ara Tu 02/02/2014

Lupita Nyong'o. Actriu revelació, mestra en elegància

Fins fa només uns mesos l'actriu, nascuda a Mèxic de pares kenians, era una perfecta desconeguda per al gran públic, amb una carrera limitada a petits papers televisius, lluny de les grans produccions nord-americanes

Mireia Nadal Pago
2 min

Fins fa només uns mesos l'actriu Lupita Nyong'o, nascuda a Mèxic de pares kenians, era una perfecta desconeguda per al gran públic, amb una carrera limitada a petits papers televisius, lluny de les grans produccions nord-americanes. Però la seva convincent interpretació a la pel·lícula de Steve McQueen 12 anys d'esclavitud l'ha catapultat al món de les celebritats de Hollywood a una velocitat sideral. I ho ha fet en una doble direcció: els crítics cinematogràfics valoren la seva qualitat interpretativa, li plouen les nominacions i ja ha recollit algun premi. I les grans firmes de moda (Elie Saab, Chanel, Lanvin, Prada, Gucci, Prabal Gurung...) s'han enlluernat amb la intèrpret, que es deixa estimar pels millors dissenyadors i accedeix encantada a mostrar els seus dots com a model amb portades i reportatges per a diferents revistes de tendències.

Habitual de les més exclusives red carpet de Hollywood en els últims mesos, les entregues de premis han estat el millor aparador per valorar aquest doble vessant de Nyong'o. L'actriu va assistir a la gala dels Globus d'Or amb un vestit vermell amb capa i escot paraula d'honor de Ralph Lauren. Dies més tard, per a la celebració dels Critics' Choice Awards, va triar un ajustat vestit blanc cut out -amb obertures en llocs específics, que deixava entreveure la nuesa del cos- de Calvin Klein Collection. Aquest cop sí que es va endur el guardó a casa. En el seu palmarès, que creix a bon ritme, hi figura també el SAG, un premi concedit pels seus companys de professió. En aquest cas va assistir a recollir-lo amb l'estilós Gucci blau turquesa de la fotografia, amb aplicacions florals al pit. A més de l'estatueta, es va tornar a emportar l'admiració de l'audiència.

Caldrà esperar fins al 2 de març per saber si la seva ràpida trajectòria ascendent s'accelera amb l'Oscar a la millor actriu de repartiment. I també per descobrir a quin dissenyador concedirà el privilegi de vestir-la per a la cerimònia. Potser no s'acabarà enduent el premi per aquest gran paper secundari, però el que és innegable és que, amb estatueta o sense, ja ha conquerit la benedicció tant dels cinèfils com dels fashionistes.

stats