Diumenge Ara Tu 04/05/2014

Quan l’arquitectura és una joia

La Marta Rofin, farta d'esperar una oportunitat, va decidir contemplar els edificis emblemàtics de Barcelona des d'un nou punt de vista

Ada Parellada
2 min

Els arquitectes són uns dels professionals que han sortit més mal parats d’aquesta crisi econòmica. Els que acabaven de graduar-se a l’escola les han passat més magres que ningú i molts han hagut d’innovar i utilitzar altes dosis d’imaginació per fer-se un lloc. És el cas de la jove arquitecta Marta Rofin, que, farta d’esperar una oportunitat, va decidir contemplar els edificis emblemàtics de Barcelona des d’un nou punt de vista. Allà on hi havia rajoles, ella va començar a veure-hi esmalts; allà on hi havia formigó, ella hi va descobrir plata; els maons es van transformar, en la seva ment, en peces decorades.

Va ser així com, a poc a poc, la Marta va anar convertint l’art urbanístic en arracades i anells i va crear unes joies inspirades en l’arquitectura. Gràcies a les seves creacions, és possible lluir bocins de Miralles-Tagliabue a les orelles, ornamentar els dits amb detalls de Gaudí o exhibir penjolls inspirats en el Pavelló de Mies Van der Rohe de Montjuïc. Per aconseguir alguna d’aquestes peces, has d’entrar a la web www.architexture-online.com, saltar de pestanya en pestanya i triar la que més et faci el pes. La col·lecció, que va començar inspirant-se en edificis de Barcelona, s’ha ampliat a arquitectura estrangera. Així, la Marta ha creat peces que s’emmirallen en edificis tan emblemàtics com el Musée du Quai Branly de París, la Berliner Philharmonie o l’Operahuset d’Oslo.

Les joies de Marta Rofin transformen una obra d’enginyeria i contundència en un procés delicat d’orfebreria i matís. No són tan allunyades, les disciplines. En totes dues s’encasta el diamant sobre terreny cimentat.

stats