Oli d'alfàbrega
Es prepara amb les branques florides de l'alfàbrega, tallant-les amb cura. Cal agafar-ne entre cinc i deu i submergir-les en un litre d'oli verge de bona qualitat. Deixeu-ho macerar durant deu dies perquè el líquid agafi el gust de la planta. Passat aquest temps, coleu l'oli perquè no hi quedi més rastre de l'alfàbrega que l'aroma. Deixeu la preparació en un setrill bonic i ja teniu un oli diferent i deliciós que podreu utilitzar per a amanides, per als entrepans o simplement per servir-lo com a tast d'aperitiu a sobre d'una llesca de pa.
Albergínies escaldades
Talleu les albergínies a rodanxes. Deixeu-les en remull amb aigua i sal cap a una hora. Coleu-les. Bulliu-les breument en una barreja d'aigua i vinagre al 50%. Poseu-les damunt un drap per eixugar-les. Dins un pot, a més de les rodanxes d'albergínia, poseu-hi una fulla de llorer, una mica d'anet, 1 allet aixafat i 4 o 5 grans de pebre negre, i tapeu tots els ingredients amb oli verge. És preferible que guardeu els pots a la nevera. Es conserven més d'un mes.
Mandarines farcides amb gelatina del seu suc
Talleu 12 mandarines per la meitat i espremeu-les sense trencar-ne la pell, que heu de reservar. Desfeu al foc un got de sucre amb una mica d'aigua per fer almívar. Poseu 12 làmines de gelatina en aigua perquè s'estovin. Barregeu la gelatina estovada amb l'almívar i el suc de les mandarines. Deixeu la mescla a la nevera una mica més de mitja hora fins que sigui espessa. Farciu les pells de les mitges mandarines amb la mescla. En acabar les podeu congelar. Abans d'utilitzar-les les haureu de deixar a temperatura ambient el temps necessari perquè es descongelin. Són molt bones per acompanyar una carn.
Confitura de taronja amb la pell
Netegeu dos quilos de taronges i dues llimones. Talleu-les per la meitat i després en forma de mitges llunes primes. Submergiu-les en tres litres d'aigua durant 24 hores. Bulliu-ho 20 minuts amb l'olla destapada. Apagueu-ho i afegiu-hi un quilo de sucre. Remeneu-ho i deixeu-ho reposar 24 hores més. Bulliu-ho a poc a poc fins que faci perla i apagueu-ho. Un cop freda, podeu fer-la bullir més si és clara o afegir-hi aigua si és espessa. Torneu-ho a escalfar i ompliu-ne els pots fins a dalt.