Plàtan
És el rei de l’hormona de la felicitat, perquè aporta triptòfan però també té un índex de glucèmia alt (és ric en hidrats de carboni) i, per tant, el cervell capta amb més rapidesa la serotonina. La recomanació és menjar-ne a la tarda i per sopar, perquè a més d’afavorir un bon estat anímic ajuda a dormir bé.
Xocolata
És l’anomenat antidepressiu natural perquè el cacau té la gran qualitat d’afavorir l’acumulació d’una de les hormones de la felicitat, la dopamina. Ara bé, cal vigilar de no menjar-ne de manera excessiva, perquè en grans quantitats pot provocar mal de cap. Alguns dietistes-nutricionistes expliquen que l’ideal és menjar 20 grams de xocolata negra al dia, que és la que té més cacau. En les presentacions més habituals, el pes equival a dos quadradets de la rajola.
Faves
Aporten l’anomenat tècnicament L-dopa, que és un precursor de la dopamina. Menjar-ne potencia el bon humor i estimula la memòria. No solen venir tan de gust, però tenen els mateixos efectes positius que la xocolata.
Avellanes
Les avellanes i la fruita seca en general també aporten dopamina. No n’aporten en proporcions tan elevades com les faves, però tenen l’avantatge de no requerir preparació i ser molt fàcils de transportar, per la qual cosa es poden menjar arreu.
Formatges
En qualsevol de les seves varietats (cabra, vaca, ovella), són especialment rics en triptòfan i, per tant, augmenten els nivells de serotonina. La mateixa facultat tenen els làctics en general, i altres aliments com el pollastre, el gall dindi, el peix, els ous o la soja.