Recepta de David de Coca Serra, 35 anys. Restaurant Sa Llagosta
Fornells (Menorca)
Ingredients (4 persones)
2 kg de llagosta
1 ceba blanca gran
1 pebrot verd
2 cullerades soperes de
tomàquet fregit
2 cullerades soperes d'all i julivert
10 cl d'oli d'oliva
2,5 l d'aigua
llesques de pa sec (segons el gust)
Elaboració
Començarem per separar el cap i la cua de la llagosta. En reservarem el líquid del cap (sang de la llagosta) i n'extraurem la melsa i els ous per a la picada. La cua, la tallarem a rodanxes. En una cassola, enrossirem totes les parts de la llagosta i les retirarem. Aprofitant el mateix oli, hi tirarem la ceba i el pebrot tallats a la brunesa (a dauets petits). Quan agafin color, hi afegirem el tomàquet i el deixem sofregir 10 minuts tot remenant. Tot seguit retirarem el sofregit, el passarem per la batedora i el tornarem abocar a la cassola amb la llagosta. Hi abocarem tota l'aigua i ho deixarem bullir durant 10 minuts. Mentrestant prepararem una picada amb la melsa, els ous i la sang, juntament amb l'all i el julivert, i ho afegirem a la caldereta. Ho deixarem bullir 5 minuts més i ho retirarem del foc. Haurà de reposar 24 hores perquè els gustos s'homogeneïtzin. Cal servir-ho en un plat fondo amb unes llesques de pa sec.
Observacions
És una recepta tradicional, per tant hi ha variacions. N'hi ha que flamegen la llagosta durant el sofregit. D'altres hi afegeixen cacau, ou o pa. Si us en sobra, l'endemà podeu afegir-hi aigua i arròs. Obtindreu un excel·lent i gustós arròs caldós.