La teva 'foodie' de capçalera
Diumenge 14/01/2022

‘In vino veritas’

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera ‘In vino veritas’

BarcelonaSi sou lectors habituals de premsa escrita sabreu que tot opinador amb pedigrí algun dia ens cola un article amb un títol en llatí. Avui que dedico aquesta pàgina a parlar de llocs on, a banda de bona teca, tenen bons vins, ha arribat el meu torn. I la veritat que trobem en el vi és que en pocs anys la diversitat d’opcions per pendre’n a Barcelona ha fet un salt sideral. Lluny queden aquelles cartes en què tots els vins tenien noms grandiloqüents i etiquetes amb tipografia medieval i escuts d’armes. El vi ja no només és per als entesos (o per als que se’n fan). S’ha tornat molt més divertit. Vi orgànic, biodinàmic, vi taronja, vi en llauna, vi vegà (sí, perquè hi ha vi que es clarifica amb clara d’ou) i sobretot sommeliers amb moltes ganes de compartir la seva passió sense que et sentis un farsant quan tastes el vi fent veure que saps el que fas. No m’allargo més, us faig tres propostes.

Imatge del Denassus

El Garage Bar està especialitzat en vins naturals. Hi podeu anar a menjar (i beure, esclar) o a comprar vi per omplir el celler de casa. Es troba a Sant Antoni i els seus propietaris el van obrir després de diversos anys organitzant una fira sobre vins naturals. Tenen moltes referències de petits productors i hi podreu provar vins diferents. Si no en sou experts, és una primera aproximació als vins naturals fantàstica. No tingueu por, perquè us assessoraran. Pel que fa al menjar, fan tapes boníssimes i molt originals. Tant podeu fer una taula d’embotits i formatges ecològics i artesanals (tots els seus productes són sense additius i estan molt ben seleccionats) com optar per opcions vegetarianes o veganes. De fet, el plat que em va sorprendre més va ser la bruschetta vegana. El que hi ha a sobre en diuen sobrassada, però òbviament no ho és. El gust està molt aconseguit. Un trampantojofetén. Per als que també ens pot l’estètica, el local té un equilibri industrial-acollidor molt ben trobat.

La segona opció és el Denassus, al carrer Blai. Un carrer on com sabeu hi ha molt palla (cada cop més). El Denassus, però, val molt la pena. L’atenció és professional i gamberra -en el bon sentit-. El porten dos amics i sommeliers, i un cop hi has anat un parell de vegades tu també et sents part de la colla. Els plats són més contundents que el Garage Bar, hi ha més cuina. No en marxeu sense tastar la croqueta d’ànec Pequín. Pel que fa als vins, es nota que els agraden i els volen compartir. Per als neòfits en la matèria, és un bon lloc per aprendre’n i gaudir-ne.

Imatge de Wine Mood

En tercer i últim lloc us proposo el Wine Mood, al carrer Villarroel. Un local senzill amb vins excel·lents. Els platets que ofereixen tenen un fort ascendent italià, ja que el Davide, el propietari, és de Sardenya (vitello tonnato, carxofes amb bottarga, porchetta...). Tenen també una molt bona selecció de formatges, que podeu maridar de postres amb vins dolços. El Davide us hi ajudarà i ho explica amb molt d’entusiasme. Com les altres dues opcions, són bons llocs per fer àpats informals en què tastes vinets, fas quatre coses de picar i feliç cap a casa. Ai, sobretot que no m’ho deixi: tots tres tenen terrassa.

DECLARACIÓ D’INTENCIONS

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats