LA RECEPTA DE JORDI CRUZ
Jordi Cruz, 33 anys, és el xef del restaurant Àbac, 2 estrelles, i de l’Angle, 1 estrella

Terra de galetes, xocolata, cafè, plàtan, cacau i bourbon
Ingredients:
Gelat de xocolata
200 g de galetes cruixents caramel·litzades
25 g de cacau en pols
1 plàtan madur
1 dl de bourbon
50 g de mel
1 taronja
50 ml d’aigua
50 g de mantega
30 g de cafè
15 g de sucre
Elaboració
Aixafem les galetes amb un corró entre dos papers antiadherents fins que agafin una textura similar a la terra natural. Hi afegim el cacau i ho reservem en un recipient hermètic. En una cassola, caramel·litzem la mel. Hi afegim l’aigua i fem que bulli. Un cop fora del foc, hi afegim el bourbon, i deixem que s’evapori l’alcohol. Ho reduïm de nou fins que sembli que tingui un gust intens i una textura una mica densa. Hi fiquem el plàtan tallat a daus i ho deixem macerar. Fem cafè i hi afegim el sucre. Un cop tebi, el barregem amb la mantega i ho treballem lleugerament fins que s’integrin els dos elements. Si ens queda una mica líquid, deixem que recuperi la textura a la nevera.Per acabar, cobrim els daus de plàtan amb cullerades de mantega de cafè i, després, amb la terra de galeta i cacau. Hi afegim un pessic de pell de taronja ratllada i ho acabem amb una bona cullerada de gelat de xocolata.