Diumenge GASTRONOMIA

Berenar: xocolata i dibuixos animats

La Caputxeta, un dels personatges televisius de Laia Costa, ens ha deixat una cistell amb quatre propostes irresistibles per fer passar la gana de mitja tarda

La Granja 1872 Xocolata desfeta amb nata muntada, caputxino, melindros i xurros. Banys Nous, 4 (Barcelona)
Regina Rodríguez Sirvent
27/09/2015
2 min
Caputxeta

‘Berenar’, igual que ‘terrat’ i ‘vespre’, és una paraula que descriu molt més que una acció o un lloc. És pràcticament impossible pronunciar la paraula 'berenar' i que no ens envaeixi una sensació de benestar i nostàlgia difícil de comparar. El berenar és un àpat propietari d’un moment del dia privilegiat, fet de pauses i viatges a la lluna. Els de tota la vida s’acompanyen de paraules com melindros, llet, xocolata i dibuixos animats, i els més moderns de sucs espremuts en fred o pastís de pastanaga. Avui us en presentem quatre. En una placeta arrecerada del Gòtic hi ha el nou Federal Café; asseguts en un dels seus finestrals ens prenem un batut verd i un 'crumble' de nectarina. A La Granja 1872, recolzant l’esquena a la muralla romana, viatgem a casa dels avis amb el bigoti brut de xocolata i tastant nata de la bona. Continuant amb els clàssics entrem al Born CC, on del berenar també en diuen fer l’espertina. Allà mengem pa amb xocolata negra i un toc de sal. I, esclar, no podíem aixecar-nos de la taula sense presentar els nostres respectes a un plat atemporal: a La Flauta ens cruspim un dels millors entrepans de pernil ibèric de la ciutat. Aneu engegant la tele, que comença 'Bola de drac'.

La Flauta. Entrepà de pernil ibèric, suc de taronja i maduixes. Balmes, 164 (Barcelona)
Federal Café Gòtic. Batut verd d’en Tommy (espinacs, api, llavors de xia, cogombre, llima i suc de poma natural), ‘crumble’ de nectarina i cafè d’El Magnífico. Passatge de la Pau, 11 (Barcelona)
El 300 del Born. Pa amb xocolata negra i sal i caputxino. Plaça Comercial, 12 (Barcelona)

Fotos: Jordi Sarrá

stats