La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 26/05/2022

Per menjar amb les mans, vol. 2

Entrepans amb pedigrí amb la garantia de dos cracs de la restauració

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera Per menjar amb les mans, vol. 2

El món de l’entrepà és molt extens a Barcelona. N’hi ha de molts tipus i per a tothom. En l’article anterior parlàvem del Bar Roma i de Sants es Crema (si us els vau perdre podeu recuperar l’article), i avui seguirem explorant aquest àmbit amb dues recomanacions delicioses més, que venen de la mà de restauradors top.

A Catalunya sempre s’ha fet una mica de broma amb el bocata de calamares. I ho entenc, aparentment és una combinació una mica friqui. Però de combinacions que a priori no sembla que hagin de casar n’han sortit autèntiques troballes. Jo crec que l’entrepà de calamars es troba en aquesta categoria. Si sou com jo i voleu un lloc on menjar-ne un de deliciós, aquest lloc és l’Entrepanes Díaz. És una proposta del Kim Díaz (també té el Bar Mut i el Muti Club ) centrada en fer uns entrepans rodons. Com l’Antxón (ou a baixa temperatura, xistorra i patata filada), el de cua de bou (cua de bou, maionesa picant, parmesà i rúcula) i el de calamars (que porta maionesa i maionesa amb tinta). Recentment n’he provat un d’estel·lar: vieires, cecina de Lleó, maionesa de coriandre, canonges i llima. La carta d’entrepans gurmet és més llarga, però, a banda, també tenen tapes: croquetes, bunyols, torta de camarón, pebrots de Padrón, ensaladilla... Si us queda racó, també hi ha bones postres, com la llet fregida o el milfulls de crema i fruits vermells. Del local caldria destacar-ne tres coses: és un lloc modern però amb decoració vintage, els posagots són fotos del cambrers de petits i el fil musical et transporta a altres temps (una playlist molt xula). Com que es troba paret per paret amb la cocteleria Muti Club, han trencat les barreres físiques i des de l’Entrepanes Díaz es pot accedir a la cocteleria, on també s’hi pot degustar la seva carta. Atenció, perquè dijous, divendres i dissabtes s’hi pot menjar fins molt tard de la nit, cosa quasi impossible a la Barcelona postpandèmia. El trobareu a Pau Claris, just creuant la Diagonal direcció muntanya.

La segona proposta és el Bar Torpedo. Un bon torpede a la línia de flotació quan decideixes que ja n’hi ha prou i que toca una mica de bondat en forma de verdura i llegums durant uns quants dies. Passes pel carrer Aribau (xamfrà amb carrer Còrsega) i topes amb aquest lloc ideat per Rafa Peña (Gresca, Gresca Bar ). Si heu anat a algun dels seus restaurants ja deveu saber que aquest xef és excepcional, ja en parlarem algun dia. Doncs la versió de la seva cuina per menjar amb les mans la trobareu aquí: croquetes de rostit, Kentucky fried guatlla, braves i, esclar, els entrepans. Entrepà de callos, de mandonguilles (amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega), biquini de pastrami de llengua, soft shell crab, panxeta teriyaki, albergínia rostida, pollastre fregit... i, esclar, hamburgesa. Tenen una selecció de vins gamberros d’acord amb el local, i també cerveses. En surts tip i content.

Com que d’entrepans d’aquestes característiques no se’n pot menjar cada dia però de vegades ve un antull tan gros com La gran onada de Kanagawa, la meva recomanació és que si es fa, es faci bé. Que ho disfruteu.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats